Over ons

Een nieuw leven in Frankrijk

Jaren geleden besloten wij het leven in Nederland of Vlaanderen vaarwel te zeggen en ons geluk elders te zoeken. Zonder dat we het van elkaar wisten, raakten we in de ban van de Aveyron, één van de meest groene en rustige departementen in Zuid Frankrijk. We kochten een ruïne, een verlaten boerderij of een huis en bouwden aan een nieuw bestaan. Met veel doorzettingsvermogen en idealisme hebben onze zeven huizen een nieuwe bestemming gekregen en zijn ze het reisdoel geworden van mensen die rust en gezelligheid zoeken in hun vakantie. We hebben met elkaar gemeen dat iedereen gasten ontvangt: op een kleine camping, in gîtes, een gastenverblijf of een chambre- d’hôtes (B&B).

wandel accommodatie frankrijk 4

wandeltocht organisatie

wandelarrangement 4

aveyron initiatiefOntstaan van de wandeltocht

in 1997 besloten we om samen te werken in het ’Aveyron Initiatief’.
Hier ontstond het idee om een wandeltocht langs onze huizen te organiseren. Goed samenwerken bleek nog een hele klus. Want een pionier die in Frankrijk een nieuw en onzeker bestaan opbouwt, staat doorgaans stevig in de schoenen, is vrijheidslievend en eigenwijs. Toch rolde er een werkbaar plan uit. Een jaar later kwamen de eerste wandelgasten en werd de Valleientocht in de loop van de jaren succesvol.

Andere projecten

Tot op de dag van vandaag werken we met elkaar samen. In de winter organiseren we nog steeds bijeenkomsten om ideeën uit te wisselen en nieuwe plannen te maken. Daar kwam onder andere een gezamenlijke website,
de ‘9 vakantieparels’, uit voort en ook een fietstocht met hetzelfde concept als ons wandelarrangement. Met een deel van onze baten steunen wij de twee projecten voor straatkinderen in Nepal.
Ons Boek

In 2013 besloten wij onze belevenissen op te schrijven en de verhalen te bundelen. Dit gebonden boek ‘In de ban van de Aveyron’ is geïllustreerd met mooie kleurenfoto’s en hier te bestellen voor € 19,95.