Kaarten, GPS, IPhone

Wandelkaarten met beschrijvingen

Alle wandelingen zijn door onszelf uitgezet, in kaart gebracht en beschreven. Je kunt besluiten bepaalde delen met een tussendoor pad over te slaan. Zodoende kun je de wandelafstand altijd aanpassen.

Je krijgt een gedetailleerde wandelkaart mee en een routebeschrijving. Op de kaart staan referentiepunten die ook in de routebeschrijving weer vernoemd worden. Zo weet je altijd waar je je op de kaart  bevindt.

Op zich kun je hier prima met deze wandelkaarten lopen. Maar als je nooit wil mislopen heb je veel houvast aan een smartphone of GPS.
Smart Phones

Wij raden je aan om de App TOPO-GPS France te gebruiken. Deze App is er zowel voor iPhone als Android.          Je koopt hem via google play store of apple store. Zie https://www.topo-gps.com/nl/

Nu kun je een gedetailleerde kaart van dit gebied kopen voor 9,99-euro.                                                             Open je topo-GPS App en klik op de 3 stipjes rechtsboven en klik dan in het midden van de bovenste menubalk op "search'. Typ 12550 Coupiac in en zoom in tot je vakken ziet met 2,99 erin. Tik het vak met Coupiac erin aan en ook het vak erboven + de twee vakken rechts van deze vakken. Ze zijn nu allemaal rose. Klik nu onder in de oranje balk om ze te kopen.

Onze tracks downloaden:

Ga via je smartphone naar deze pagina en klik  hier voor alle GPX wandeltracks. klik dan op het schermpje "download"  De wandeltracks vind je nu onder in de balk of in je download map. Open Topo-GPS app en klik rechts onder op het Y route teken. druk dan rechtsboven op +, vervolgens op de drie puntjes rechtsboven, kies import  file, kies wandeltracks.gpx. Je hebt nu alle tracks tegelijk op je kaart staan. Druk op Y route teken, klik weer op 3 puntjes rechts boven en "unload all"

Je hebt nu alle wandelroutes op je smartphone en kunt per dag de wandelroute aanzetten die je nodig hebt

GPS

Alle wandelingen zijn ook geschikt om met een GPS te lopen. Heb je zelf een GPS dan kun je al onze wandelingen al van tevoren downloaden en opslaan in je Garmin, Magellan of ander GPS device.
Klik hier om een ZIP bestand met al onze wandelroutes te downloaden.

Het ZIP bestand pak je uit met bijv. Winzip. Het ZIP bestand bevat het bestand wandeltracks 25-05-16.gpx.
De bezitters van een Garmin plaatsen dit bestand in de map GPX van de Garmin. Je vindt ze daarna terug bij TRACKBEHEER.

LET OP: De wandelingen veranderen soms. Download daarom vlak voor vertrek nogmaals de GPS tracks. De laatst bijgewerkte datum staat in de bestandsnaamAndere apps voor Smart Phones

Een handige App voor Android is OSMAND FREE, een gratis GPS App waarbij je vantevoren al  kaarten kunt downloaden die nog vrij gedetailleerd zijn ook. Vervolgens laad je onze GPS tracks. Zie http://osmand.net/

Voor iPhone is Galileo een oplossing. Zie https://galileo-app.com/